Modest Elektrik

Elektrik Taahhüt Nedir

Elektrik Taahhüt Nedir

Hayatımızın her anında ihtiyaç duyduğumuz ve hayatımızın olmazsa olmazı olan elektrik hayatımızın her anında büyük bir ihtiyaçtır. Elektrik taahhüdün konusunda hizmet veren firmaların en önemli konuları müşteri odaklı olmaları ve işinde uzman olan ekipler ile çalışmalarıdır. Yapılan bütün sözleşmeler kağıt üzerinde yapılır ve karşılıklı imzalar atılarak sözleşme gerçekleştirilir.

 

Bu sözleşmelere örnek olarak elektrik taahhüt sözleşmesini bu konuya örnektir. Taahhüdün sözlük anlamı ise üstlenmedir. Taahhüd garantili sorumluluk alma olarak da bilinmektedir. Herhangi bir yapının elektrik ihtiyacı sözleşme imzalanarak yani elektrik taahhüdü imzalanarak anlaşılır ve elektrik hattı döşenir. Elektrik tesisatı döşenirken dikkat edilmesi gereken en önemli konu ise bu konuda oldukça bilgili ve deneyimli olan kişilerin yapmasıdır. Elektrik taahhüt işleri için dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise işinde uzman olan firmalar ile çalışmaktır.

 

Elektrik işi oldukça hassas ve dikkat edilmesi gereken bir konu olduğundan dolayı elektrik için yapılan ve yapılacak olan tüm işler çok önemli ve dikkat gerektiren işlerdir. Elektrik işlerinde yapılması gereken ilk şey ise elektrik taahhüdü imzalamaktır. Elektrik taahhütleri ihtiyaç duyulan her konuda imzalanabilir. Modest Elektrik olarak her zaman yanınızdayız.

Elektrik Taahhüt Önemi

Elektrik insanın hayatının en önemli noktalarında yer alır. Elektrik ısı ve güç kaynağı ile kullanılacak olan bütün alana eşit şekilde dağıtılmaktadır. Elektrik taahhüdü bu konuda oldukça önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Elektrik taahhüdün dikkat edilmesi gerekenler ise şu şekildedir;

 

  • Tesisatın kurulacağı yerde gerekli tedbirlerin alınması,
  • Topraklanma yapılan binalarda kablolar sıva içine yapılmalı,
  • Elektrik tesisatında kullanılacak olan eşyaların TSE damgası olmalı,
  • İnşaata döşenen elektriklerde ISO 9001 ve ISO 9002 belgeleri gereklidir,
  • Yapılan proje ile yapılan sigortaların birbir olması gereklidir,
  • Tesisatın iç tesisat ve iş projesine uyularak yapılması,
  • Tesisatı yapan firmanın meslek odasına kayıtlı olması gereklidir,
  • Tesisat döşenirken iş başlama tutanağı, bitirirken ise iş bitirme tutanağı imzalanmalı,
  • Elektrik tesisatında denetmen kontrol yapmalı ve muayene raporu oluşturmalı,
  • Tesisatçının güvenliği sağlanmalıdır.

Related Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir